Rookkanalen

Het kiezen of het aanpassen van een Rookkanaal is een keuze waar veel expertise bij komt kijken. Van Engelen Schouwen Beschikt over de kennis en de ervaring om uw rookkanaal optimaal af te stemmen op uw haard en de omgeving. Voor het geven van advies of het maken van een offerte komen wij altijd bij u thuis de situatie opnemen. Heeft u rookgaslekkage of bent u onzeker of de staat van uw rookkanaal. Dan kunnen we bij u een rookproef en/of camera inspetie uitvoeren. U ontvangt altijd professioneel advies en een offerte op maat.

In principe zijn rookkanalen in twee soorten te verdelen: - Rookkanalen die je MOET omkokeren met een vuurvast plaatmateriaal omdat die nog te heet worden aan de buiten kant (o.a. Holetherm Metalotherm, Helex, Poujoulat). - Rookkanalen die zo goed geïsoleerd zijn zodat ze zonder omkokering geplaatst mogen worden (o.a. Isoduct). Deze rookkanalen worden toegepast o.a in rijksmonumenten, houten skeletbouw, huizen met een rietenkap of huizen waar door houten vloeren of daken geïnstalleerd moet worden.

Bestaande gemetselde schoorstenen.

Heeft u een bestaande schoorsteen en twijfelt u of deze nog te gebruiken is? Van Engelen Schouwen voert verschillende inspecties uit om een eventuele problemen (bijvoorbeeld lekkages) te traceren en indien gewenst te verhelpen.

Wij kunnen bijvoorbeeld een rookproef uitvoeren om zo eenvoudig lekkage te ontdekken. Soms is het ook nodig een camera inspectie uit te voeren om zo precies locatie van de lekkage vast te stellen. Een rookgaslekkage kan vaak simpel worden opgelost door het bij metselen van een aantal stenen in het rookkanaal. Indien het probleem groter blijkt kan er bijvoorbeeld een RVS flexibel rookkanaal worden getrokken door het bestaande rookkanaal (schoorsteen).

RVS dubbelwandige rookkanalen.

Heeft een bestaande woning of een nieuwbouw huis zonder een rookanaal? Wij verzorgen de complete aanleg en advies voor het plaatsen van een geheel nieuw RVS dubbelwandig rookkanaal. Gaten boren door betonnen vloeren, dakdoorvoeren door een schuin of plat dak, voor ons geen enkel probleem. Uiteraard zijn er ook veel kwaliteit- en prijsverschillen in de verschillende merken rookkanalen en de manier van aanleg, hierover zullen we u uitgebreid adviseren.

Concentrische rookkanalen

Deze rookkanalen kunnen enkel worden toegepast bij gesloten gastoestellen. Voordeel hiervan is dat bijna alle situatie,s mogelijke zijn, omdat je 90gr. Bochten mag toepassen en zelf het rookkanaal horizontaal mag laten lopen en door de gevel naar buiten kan gaan. Dit systeem is eventueel ook toepasbaar met wat aanpassingen, indien er al een bestaande gemetselde schoorsteen is.

Bij Van Engelen Schouwen werken we alleen met de beste materialen welke TNO getest zijn. Naast de diverse rookkanalen kunnen we ook alle technische onderdelen leveren voor het plaatsen van uw eigen kachel schouw, of haard. Denkt u hierbij aan vuurvaste chamotte stenen, vuurvaste lijm, isolatie materialen, verloopkappen in alle maten, klembanden en nog veel meer. Voor vragen interesse of het opvragen van een offerte kunt u gerust mailen of bellen.