Schouwen en Haarden

Een haard in huis berengt sfeer en warmte, zeker op speciale avonden. Een haard of schouw moet echter wel paasen bij uw interieur en situatie. Beeldt u zich het knetteren in en het directe contact met het open vuur in. Dit kan perfect met een houtgestookte openhaard. Of wellicht ziet u eerder een gashaard voor u . Het mooie realistische vlammenspel met zijn gemakken komt in deze haarden perfect tot zijn recht. Kortom een heleboel Keuzes met eenzelfde resultaat: een heerlijk luxueuze verwarming wekle sfeer en ambiance in uw eigen woonruimte brengt.

Antieke schouwen.

Onze specialiteit is het plaatsen en restaureren van antiek marmeren schouwen. In veel oude monumentale woningen zijn de oude schouwen verdwenen of omtimmert. Het is voor ons de uitdaging om de schouw naar uw wens te restaureren, en of terug te plaatsen. Ook kunnen wij de schouw zo aanpassen dat hij te gebruiken is als goed werkende hout gestookte openhaard.

Kalkstenen schouwen

Dit soort schouwen zijn vaak gebaseerd op de modellen van franse schouwen uit de 18 en 19de eeuw. Kalkstenen en zandstenen schouwen passen in bijna elk interieur zowel bestaande bouw als nieuw bouw. Door de natuurlijke tinten hebben ze een warme uitstraling. Dit typen schouwen wordt geleverd in front en omloop modellen en in vele maat voeringen.

Moderne haarden

Met een moderne haard kunnen je alle kanten op. Er kan gekozen worden voor een gasblok, maar ook voor een gesloten systeem of een haard met vuurvaste stenen. Wij hebben al vele varianten samen met de klanten gerealiseerd. Vrijwel alle modellen zijn mogelijk. In ons portfolio kun je een aantal mogelijke varianten zien. Maar laat uw fantasie gerust de vrije loop. Wij geven graag aan wat de mogelijkheden zijn.